Copy
View this email in your browser

Drie tips van Elize en Mariëtte voor Fondsenwerving


Wie zijn wij? Wij zijn Elize en Mariëtte misschien u kent ons nog van de Stichting Ideële Advisering. Helaas is Stidad gestopt. Terwijl er nog zoveel mooie dingen te doen zijn op het maatschappelijk vlak!

Wij zijn freelance adviseurs en willen naast ons gewone interim werk, blijven werken voor sociale organisaties. Dus bel of mail als we kunnen ondersteunen!
Tips voor Fondsenwerving


Alles valt en staat bij een goed plan

  • Beschrijf je project helder, kort en bondig. Geef aan wat je wilt bereiken en waarom.Welk probleem ga je oplossen of aan welke vraag kom je tegemoet?
  • Voor wie ga je dit doen? Hoe groot is je doelgroep? Hoe ga je ze bereiken en wanneer?
  • Wees realistisch. Wat heb je echt nodig om je plan te realiseren? In termen van mensen en geld. Wat ga je, wanneer inzetten met welk resultaat? Dit moet je omschrijven in je plan maar ook even helder en realistisch opnemen in je financiële begroting.
  • Vraag niet teveel geld… maar zeker ook niet te weinig!
  • Maak een concreet stappenplan. Welke activiteiten ga je wanneer doen? Heel fijn voor het fonds om vinger aan de pols te houden gedurende het traject, maar nog veel fijner voor jezelf om zicht te houden op de te nemen stappen, de resultaten en om tijdig bij te sturen als het nodig is.Ken het fonds

  • Verdiep je in het fonds. Ieder fonds heeft zijn eigen doelgroep, focus en wijze van financieren. Je kunt eenvoudig op hun website nalezen of de doelstelling van een fonds aansluit bij jouw project.
  • Is er een match? Informeer dan naar de procedure en tijdlijnen. De meeste fondsen hebben een online aanmeld procedure en vertellen op voorhand welke informatie ze van je verwachten.
  • Verdiep je in welke informatie het fonds wil hebben en zorg dat je – naast een goed plan en financiële begroting - alle gevraagde documentatie compleet hebt voordat je de aanvraag gaat indienen.

 

Algemene weetjes

  • Eerst aanvragen en dan pas je project starten! Fondsen financieren over het algemeen niet achteraf. Sterker nog: het kan een aanleiding zijn voor afwijzing. Dus start een traject pas als je zeker bent van de financiering van het fonds.
  • Wees niet eenkennig! De meeste fondsen stellen het op prijs als er bij meerdere fondsen een aanvraag wordt ingediend. Twijfel je? Informeer gewoon bij het fonds. Laat bij je definitieve aanvraag weten bij welke fondsen je een aanvraag voor je project hebt gedaan.
Wij - Elize en Mariëtte - geven advies op het gebied van marketing, communicatie, fondsenwerving en ondernemen. Kijk op onze website voor onze tarieven. https://elizeenmariette.nl/

Of neem contact op met ons voor uw gratis advies gesprek!

Groetjes, Elize en Mariëttemariette@jonkerunlimited.nl en eve@ecbedrijfscom.nl

 
Ja, ik wil graag een gratis advies gesprek
Copyright © 2019 Jonker Unlimited en EC Bedrijfscom, All rights reserved.


We zijn bereikbaar via e-mail:
mariette@jonkerunlimited.nl en eve@bedrijfscom.nl

Eerdere nieuwsbrieven gemist? Kijk op onze website!

Wil je geen e-mail meer van ons ontvangen?
Je kan je voorkeur aanpassen of je afmelden.